Burse - Fonduri mutuale

ROCA Industry atrage 50 milioane de lei de la investitori şi se pregăteşte de listarea la bursă la începutul anului 2022

ROCA Industry atrage 50 milioane de lei de la investitori...

Autor: Roxana Rosu

17.12.2021, 11:52 1084

ROCA Industry, un holding de materiale de construcţii, care reuneşte toate companiile din portofoliul ROCA Investments din acest domeniu de activitate, a închis anticipat plasamentul privat pentru acţiunile sale şi a atras 50 milioane de lei de la investitori.

Acţiunile holdingului vor fi listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la începutul anului viitor.

Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Partners, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat. În ceea ce priveşte aspectele juridice, ROCA Industry a fost asistată de casa de avocatură Filip & Company.

„În condiţiile în care piaţa de capital nu se mai bucură de exuberanţa ce a caracterizat acest an, reuşita şi anvergura acestui plasament privat confirmă faptul că investitorii rămân atraşi de un proiect care pune laolaltă un model atractiv de business, o echipă de management performantă şi o evaluare corectă a preţului de intrare. Acest succes ne bucură, ne motivează şi ne responsabilizează. Suntem recunoscători tuturor celor care şi-au manifestat încrederea, investind alături de noi în acest proiect,” a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

În prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries şi Sarcom.

Holdingul îşi propune ca în următorii trei ani să aibă în componenţa sa 10-12 companii complementare care să permită generarea unor sinergii. În ceea ce priveşte criteriile de selecţie, companiile avute în vedere trebuie să fie antreprenoriale, cu o cifră de afaceri de peste 40-50 milioane de lei şi un procent al EBITDA de 15-20%.

În cadrul plasamentului privat început în data de 10 decembrie 2021, un total de 4.500.000 de acţiuni au fost vândute investitorilor la preţul de 10 lei pe acţiune. 120 investitori individuali şi profesionişti au participat la plasament.  

Viziunea ROCA Industry este proiectată pe termen lung şi urmăreşte generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare şi modernizare a capacităţilor de producţie româneşti. În timp, proiectul holdingului va duce la creşterea competitivităţii industriei autohtone, dar şi la scăderea dependenţei faţă de importuri, având totodată un impact pozitiv semnificativ asupra economiei româneşti în ansamblu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO