Burse - Fonduri mutuale

Roca Industry vrea să cumpere pentru 9 mil. euro Electroplast de la Roca Investments. Planuri pentru transferul pe segmentul principal al Bursei şi majorarea capitalului cu maxim 150 mil. lei

Roca Industry vrea să cumpere pentru 9 mil. euro...

Autor: Liviu Popescu

16.05.2023, 19:10 401

Holdingul Roca Industry (ROC1), cu participaţii în mai multe companii din bricolaj şi materiale de construcţii, şi la care Roca Investments are o deţinere de aproape 61%, convoacă acţionarii pentru a aproba achiziţia Electroplast, producător de cabluri electrice, pentru 46 mil. lei. Electroplast este o companie care în 2022 a avut afaceri de 133 mil. lei şi un profit net de 3 mil. lei şi care Roca Investments are 73,3%, potrivit datelor Confidas şi MFP.

“Aprobarea achiziţiei de către Societate a unui număr de 3.995.999 de acţiuni ("Acţiunile Cesionate"), având fiecare valoarea nominală de 1 RON şi o valoare nominală totală de 3.995.999 RON (“Achiziţia Acţiunilor ELP”), deţinute de Societatea de Investiţii Alternative cu Capital Privat Roca Investments S.A., societate pe acţiuni, înfiinţată şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din România, cu sediul social situat în Bucureşti, strada Gara Herăstrău, nr. 4, clădirea A, etaj 3, Modul 17, Sectorul 2, România, înregistrată la Registrului Comerţului cu numărul J40/15602/2017, având cod unic de înregistrare 38201915 (“Roca Investments”), şi reprezentând 99,99997% din capitalul social al societăţii ELECTROPLAST S.A., o societate pe acţiuni înfiinţată şi funcţionând in conformitate cu legile din Romania, cu sediul în municipiul Bistriţa, str. Subcetate nr. 14, judeţul Bistriţa-Năsăud, înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J6/1036/1993, cod unic de înregistrare 5027384 ("ELP”), pentru un preţ egal cu 45.750.988,6 RON, stabilit pe baza unui raport de evaluare întocmit de un evaluator independent autorizat ANEVAR”, se arată în AGA anunţată marţi seară.

Potrivit unui comunicat de presă al Roca Industry, holdingul va propune de asemenea acţionarilor transferul de pe segmentul AeRO pe piaţa principală a Bursei de Valori şi majorarea capitalului social cu maxim 150 mil. lei.

“Vrem să devenim un reper pentru industrie şi să ajungem în poziţia de jucător de primă ligă în economie, prin listarea pe Bursa principală”, spune Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

“Electroplast este încă una dintre companiile cu perspective de creştere la nivel regional pe care ne dorim să le integrăm în holdingul ROCA Industry, alături de celelalte şapte companii pe care acesta le deţine direct sau indirect. Această intenţie face parte din planul de a continua construcţia strategică a holdingului nostru industrial, de consolidare şi dezvoltare accelerată, prin achiziţii de noi companii şi crearea unei valori adăugate în jurul acestora, prin sinergii şi instrumente comune. Ne propunem astfel trecerea la următorul nivel de dezvoltare, prin supunerea aprobării, în cursul lunii iunie, de către acţionari a majorării capitalului holdingului cu cu până la 150 mil. RON şi a transferului pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti. Intenţionăm să devenim un reper pentru industria românească care, printr-o viitoare listare pe piaţa principală a Bursei, ROCA Industry poate ajunge în poziţia de jucător de primă ligă în economie,” spune Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.  

Holdingul Roca Industry (ROC1), cu participaţii în şase companii, a raportat pentru T1/2023 afaceri la nivel consolidat de 82,3 mil. lei şi pierderi de 5,5 milioane de lei, potrivit raportului trimestrial publicat marţi seară la Bursa de Valori Bucureşti.

Roca Industry are o capitalizare bursieră de 155 mil. lei iar în 2023 acţiunile au scăzut cu 18%. Spre comparaţie indicele principal BET a urcat cu 4,15% iar BETAeRO cu 8,3%.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO