Burse - Fonduri mutuale

Rolast şi-a bugetat venituri modeste din chirii după ce a vândut terenurile către Auchan şi Jumbo

După retragerea OBI, Rolast a vândut proprietatea către Jumbo, care urmează să deschidă al treilea magazin la Piteşti

După retragerea OBI, Rolast a vândut proprietatea către Jumbo, care urmează să deschidă al treilea magazin la Piteşti

Autor: Radu Bostan

02.06.2015, 00:04 187

Firma de închiriere imobiliară Rolast Piteşti (simbol bursier RLS) se aşteaptă ca ve­ni­turile din chirii să scadă anul acesta la doar 2,5% din încasările anilor an­teriori, după ce şi-a vândut princi­palele pro­prie­tăţi din Piteşti către retailerii Auchan şi Jumbo.

Rolast, care la începutul anului 2014 stăpânea un portofoliu imobiliar de circa 180.000 metri pătraţi în Piteşti, a rămas cu doar 85.000 de metri pătraţi în urma a două tran­zacţii prin care i-au in­trat în conturi aproa­pe 25 mi­li­oa­ne de euro (111 mil. lei) în decurs de şase luni. Pro­prietăţile rămase ar urma să aducă Rolast venituri din chirii de doar 411.000 lei, potrivit bugetului pe 2015, în timp ce în anii trecuţi încasările se ridicau la 16 milioane de lei.

Fără alte tranzacţii la orizont, firma va trece pe pierderi de 2,7 milioane de lei, faţă de un profit de 9,3 milioane de lei în 2014, an în care Rolast a vândut un teren de 77.000 metri pătraţi către Auchan pentru 19,9 milioane de euro. La sfârşitul lunii mai, firma piteş­teană a bătut palma pe o tranzacţie de 5 mi­lioane de euro cu retailerul grec de jucării Jumbo, care a cumpărat un teren de 34.000 metri pătraţi, ocupat anterior de un magazin al lanţului de bricolaj OBI. Proprietatea fusese evaluată, în august 2014, la 4,85 milioane de euro de firma de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Jumbo are în plan să deschidă magazinul din Pi­teşti până în de­cembrie, aceasta fiind a treia unitate pe care in­ten­ţio­nează să o inau­gureze anul acesta, pe lângă ma­ga­zinele din Arad şi Ploieşti. Toate trei vor apă­rea în spaţiile în care şi-a de­rulat activitatea OBI, care a decis să se re­tragă din România.

Rolast este controlată de firma Naniero Investments Limited (51,76% din acţiuni), iar acţionariatul mai include Mir Asset Management (18,5%), şi Romanian Investment Fund (16,9%). Compania are o capitalizare de 18,4 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO