Burse - Fonduri mutuale

Romaero Băneasa vrea să extindă contractul cu Boeing

Romaero Băneasa vrea să extindă contractul cu Boeing

Autor: Alina Oprea, Roxana Pricop

22.09.2015, 00:03 761
Producătorul de componente pentru avioane Romaero Băneasa (RORX) vizează extin­de­rea contrac­tului încheiat cu constructorul american de aeronave Boeing.

Romaero are în derulare două con­tracte încheiate direct cu gigantul ame­rican Boeing (Boeing Com­mercial şi Boeing Defense & Aero­space), precum şi cu alte com­panii care sunt fur­nizori di­recţi către Boeing (Spirit Aerosistems UK, Cyclone) pentru care execută piese pri­mare specifice tuturor tipurilor de aero­nave, mai puţin modelul 787.

Producătorul intenţionează să mărească livrările pentru Boeing, Israel Aerospace Industries (IAI) şi Novae.

„În anul 2015, Romaero a încheiat contracte noi numai pentru întreţinerea şi reparaţiile de aeronave. În ceea ce pri­veşte partea de reparaţie aerostructuri, Romaero are încheiate contracte cadru pe perioade mari de timp detaliate anual prin comenzi şi are un feedback pozitiv referitor la potenţiali clienţi ca urmare a participării la Paris Airshow - Le Bourget 2015 (I.A.I., Boeing şi Novae cu pachete suplimentare la contractele existente)“, potrivit datelor transmise agenţiei Mediafax de Romaero.

În plus, compania execută piese pentru aeronave Airbus, pentru două com­panii care sunt furnizori direcţi către Airbus, şi anume Aerolean (Novae Aerospace) şi Sabca. Romaero a plani­ficat pentru acest an investiţii de 11,6 mi­lioane euro (din care un milion de euro din surse proprii) în achiziţia de utilaje noi, deoarece „utilajele şi maşinile existente în Romaero sunt prototipuri executate în România în anii '80 şi sunt uzate fizic şi moral“.

Compania are în plan să ajungă la pierderi zero în acest an, faţă de un rezultat negativ de 45 mil. lei anul trecut, potrivit documentului de prezentare publicat de companie în ve­derea transferului acţiunilor sale pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO.

Compania vrea să închidă anul 2015 cu afaceri de 98,8 milioane de lei, în creştere cu 22% faţă de indicatorul raportat anul trecut, potrivit aceluiaşi document.

Ministerul Economiei este acţionarul majoritar cu 51,9% din capital. În acţionariat sunt prezenţi SIF Muntenia şi Fondul Proprietatea, fiecare cu o deţinere de peste 20% din capital.

Acţiunile Romaero s-au tranzacţionat cel mai recent pe 14 septembrie, când au urcat cu 5,45% faţă de referinţa anterioară, până la o cotaţie de 18 lei/titlu. Capitalizarea companiei este 112, 4 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO