Burse - Fonduri mutuale

Romaero şi-a redus de trei ori pierderile în primul semestru

Ministerul Economiei are în plan să privatizeze Romaero

Ministerul Economiei are în plan să privatizeze Romaero

Autor: Roxana Pricop

22.08.2013, 19:24 126

Compania Romaero Bucureşti (RORX), specializată în reparaţii de avioane, a raportat în primul semestru pierderi de 6,7 milioane de lei, de 3,4 ori mai mici decât cele înregistrate în acelaşi interval al anului trecut. Cifra de afaceri a companiei s-au contractat cu 14% până la 31,2 milioane de lei. Romaero este controlată în proporţie de 51,9% de Ministerul Economiei, iar ministrul Varujan Vosganian a anunţat că firma va fi scoasă la privatizare, împreună cu producătorul de elicoptere IAR Braşov şi Avioane Craiova. SIF Muntenia deţine 25,85% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea are 21%.

Romaero deţine zeci de hectare de terenuri în nordul Bucureştiului în zona aeroportului Băneasa, compania fiind o miză imobiliară uriaşă. Pe bursă, compania are o capitalizare de 93,6 milioane de lei. Ultima tranzacţie cu acţiunile RORX s-a încheiat pe 26 iulie, la un preţ de 15 lei/unitate. La finele anului trecut proprietăţile imobiliare ale Romaero erau evaluate la 175 mil. euro. Societatea a trecut pe pierdere anul trecut cu un rezultat negativ de 46,7 mil. lei (10,5 mil. euro) în ciuda faptului că şi-a majorat afacerile cu 15,9%, la 66,8 mil. lei (15 mil. euro). Ultima dată când statul şi-a anunţat intenţia de a privatiza Romaero a fost la finele anului 2005, însă procedura a fost blocată câteva luni mai târziu din cauza unor datorii istorice ale companiei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO