Burse - Fonduri mutuale

România, faţă în faţă cu fonduri de investiţii de 4.500 mld. $: stabilitatea macro este punctul forte, legea dării în plată este marea necunoscută

România, faţă în faţă cu fonduri de investiţii de...

Autor: Roxana Pricop

01.03.2016, 00:08 1910

Stabilitatea macroeconomică, eliminarea taxei pe stâlp, o strategie energetică naţio­nală şi o nouă lege a redevenţelor în petrol şi gaze care va sprijini investiţiile sunt atuurile cu care România se laudă la Londra în faţa fondurilor de investiţii interna­ţionale cu mii de miliarde de dolari în administrare. Marele necunoscute pentru investitori sunt legea dării în plată şi cine va fi la guvernare în toamnă, după alegerile parlamentare.

Cu o creştere economică de 3,7% anul trecut şi prognoze de 4,2% pentru acest an, alături de îndeplinirea criteriilor de la Maastricht deşi nu este membră a zonei euro, România speră să atragă cât mai mult capital de la investitorii internaţionali care au participat ieri la Romania Investor Days, conferinţă organizată la Londra de Fondul Proprietatea şi firma de brokeraj Wood & Co. Evenimentul a atras peste 100 de participanţi din partea a 56 de fonduri de investiţii, care administrează active cu o valoare cumulată de peste 4.500 miliarde de dolari.

„Participarea record la eveni­mentul de anul acesta este o dovadă că România este o oportunitate de in­vestiţii atractivă datorită funda­mentelor economice solide, dar sunt necesare noi oferte publice iniţiale pentru ca interesul investitorilor instituţionali străini să se menţină“, a spus Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO