Burse - Fonduri mutuale

Romanian Opportunities Fund a ajuns să deţină 5,1% din firma de prospecţiuni petroliere a lui Tender

Romanian Opportunities Fund a ajuns să deţină 5,1% din...

Autor: Adrian Cojocar

12.05.2014, 00:00 569

Fondul de investiţii Romanian Opportunities Fund (fostul Eastern Eagle Fund) a ajuns în urma unor achiziţii realizate pe bursă să deţină peste 37 milioane de acţuni ale firmei de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), pachet care reprezintă 5,15% din capitalul societăţii. Respectiva participaţie este evaluată în prezent pe bursă la 5,2 mil. lei.

Romanian Opportunities Fund a achiziţionat cea mai mare parte a acestor acţiuni de la fondul de investiţii britanic Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund (fostul MEI), care a vândut în ultima perioadă pachete importante pe bursă, acesta din urmă având o strategie de ieşire de pe bursa românească.

Fondul Romanian Opportunities Fund a fost creat la începutul anului 2012 după ce investitorii în fondul închis de investiţii Eastern Eagle Fund au primit dreptul de a se retrage din fond. Activele care au rămas în urma deschiderii fondului către investitori formate din 10 participaţii semnificative la companii româneşti, majoritatea listate pe bursă, au fost transferate către Romanian Opportunities Fund. Prospecţiuni este controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO