Burse - Fonduri mutuale

Românii au retras 105 milioane de euro în luna iulie din fondurile de investiţii deschise. Mai mult de 60% au ieşit din fondurile de obligaţiuni. Retragerile sunt mai mici comparativ cu lunile anterioare, adică 705 mil. lei în iunie şi 825 mil. lei în mai

Românii au retras 105 milioane de euro în luna iulie...

Autor: Tibi Oprea

06.09.2022, 07:00 359

Investitorii au retras 510 milioane de lei (105 mil. euro) din fondurile de investiţii deschise locale în luna iulie, cele mai mari ieşiri fiind din segmentul fondurilor de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix (322 mil. lei), urmat de categoria „alte fonduri“ (142 mil. lei) şi fondurile multiactive (38 mil. lei), potrivit datelor agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Totuşi, retragerile din fondurile deschise locale sunt mai mici comparativ cu lunile anterioare, respectiv 704,6 milioane de lei în iunie şi 825 de milioane de lei în mai, domolire pe care au remarcat-o şi administratorii de fonduri.

„Cred că retragerile din fondurile de obligaţiuni vor ajunge încet către finalul perioadei. La fel, cred că randamentul adus de toate instrumentele de acest tip va ajunge la un nivel de echilibru pentru că ştim că fondurile de obligaţiuni, în momentul în care există răscumpărări şi sunt forţate să le plătească, nu mai reuşesc să îşi rostogolească la fel de repede portofoliul“, spunea Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de astăzi din luna august.

Astfel, pe măsură ce răscumpărările se vor tempera, respectivele instrumente – fonduri de obligaţiuni, titluri de stat şi depozite – vor avea, în principiu, aceeaşi zonă de echilibru şi un randament mai ridicat decât cel din ultima perioadă de timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO