Burse - Fonduri mutuale

Românii ţin 230 mil. lei în fonduri străine cu randamente şi de 20% în euro

Românii ţin 230 mil. lei în fonduri străine cu...

Autor: Roxana Pricop

15.08.2014, 00:05 734
Fondurile de investiţii internaţionale au atras 235 de milioane de lei de la investitorii locali. Cele mai mari sume au fost plasate în conturile fondurilor străine cu expunere pe pieţele de acţiuni.
 
Pentru banii investitorilor locali concurează 70 de fonduri mutuale româneşti alături de alte 56 de fonduri mutuale străine administrate de societăţi internaţionale, dar distribuite local prin intermediul reţelelor bancare. Admi­nistratorii străini care îşi vând fondurile pe piaţa lo­cală sunt Pioneer AM, ING AM cu sedii în Luxemburg, alături de Erste Sparinvest şi Raiffeisen Capital Manage­ment din Austria. Cei patru administratori sunt membri ai Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF), astfel că activele atrase de pe piaţa locală sunt publice. Alături de aceştia, mai distribuie fonduri pe piaţa locală şi Franklin Templeton Investment şi Alpha Asset Management, care nu sunt afiliaţi la AAF.
 
La finalul lunii iulie, acti­vele totale atrase de pe piaţa locală de fondurile străine erau de 235 de milioane de lei, în creştere cu 100 de milioane de lei faţă de situaţia de acum un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO