Burse - Fonduri mutuale

Romcab a semnat cu Delphi un contract cât afacerile pe doi ani

Romcab a semnat cu Delphi un contract cât afacerile pe doi ani

Csaba Gombos, directorul general al Romcab, mizează pe afaceri de 48 de milioane de euro în 2011

Autor: Adrian Cojocar

07.04.2011, 23:48 1688

Producătorul de cabluri Romcab din Târgu-Mureş (MCAB), controlatde omul de afaceri Zoltan Prosszer, a anunţat că a semnat recent uncontract în valoare de 27 mil. euro cu gigantul american decomponente auto Delphi Packard pentru livrarea de conductorielectrici.

Valoarea contractului depăşeşte de mai mult de două orivânzările Romcab pe tot anul trecut, care s-au cifrat la circa 12mil. euro. Contractul încheiat cu Delphi se întinde pe o perioadăde un an şi livrările vor începe în luna mai.

Romcab vrea să atingă anul acesta afaceri de circa 48 mil. euroce ar poziţiona-o mai aproape de lupta de la vârf pe piaţacablurilor care se dă între liderul mondial în producţia de cabluriPrysmian, ce deţine o fabrică la Slatina, şi grecii de la ICME EcabBucureşti, care anul trecut au atins un nivel de afaceri de 125mil. euro.

Un alt producător important pe piaţa de cabluri din România esteIproeb Bistriţa (IPRU), care şi-a bugetat pentru 2011 afaceri de118,8 mil. lei (28,8 mil. euro).

Romcab spune că va ajunge anul acesta la 20% din piaţa decabluri de la nivel local şi estimează că aceasta va avansa cu 13%faţă de anul trecut, până la circa 250 mil. euro. "Contractulsemnat de curând cu Delphi Packard reprezintă unul dintre paşii pecare îi facem pentru a deveni cel mai mare producător de cabluridin zona Europei Centrale şi de Est. Evoluţia Romcab din ultimaperioadă arată foarte clar că ţinta noastră de a creşte cifra deafaceri de patru ori în 2011 este tangibilă", spune Gombos Csaba,directorul general al Romcab Târgu-Mureş.

Romcab s-a aflat între 2004 şi 2010 în reorganizare judiciarădupă ce a girat un credit al fostului acţionar majoritar, grupulPaneuro. Ca urmare a finalizării procedurii de reorganizarejudiciară, în locul administratorului special care a conduscompania în ultimii ani au fost numite nume sonore din businessullocal, precum Anca Ioan, membru în Consiliul de Supraveghere alRaiffeisen Bank şi fost CEO al Ţiriac Holdings, Emanoil Viciu,actualul preşedinte al producătorului de profiluri din PVCTeraplast Bistriţa (TRP), Gabriel Biriş, partener al firmei deavocatură şi consultanţă fiscală Biriş Goran şi Roberto Musnesci -partener al firmei de consultanţă Şerban & Musneci.

Imediat după ce a ieşit din reorganizare, Romcab şi-a dublatcota de piaţă şi prin noul plan de investiţii speră să devină liderpe plan local şi în regiune.

Compania şi-a propus să investească 98 mil. euro în următoriidoi ani pentru majorarea capacităţilor de producţie existente,precum şi pentru intrarea pe noi segmente de piaţă, respectivproducţia de cabluri de medie şi înaltă tensiune destinatetransportului de energie la utilizatorii finali şi dintr-un oraş înaltul. Printre clienţii finali ai Romcab se nu­mără Aprilia,Ducatti, Suzuki, Piaggio, Renault, Fiat, Opel şi Valeo. Romcab estecontrolată în proporţie de 69% de firma Sadalbari, americanii de laMorgan Stanley deţin 22,8% din companie, iar fondul de investiţiiMEI are o participaţie de 5%.

Ultima tranzacţie cu acţiuni Romcab s-a derulat pe data de 30martie la un preţ de 6,5 lei/acţiune. La acest nivel, compania esteevaluată pe Bursă la 8,9 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO