Burse - Fonduri mutuale

Romcab ar putea atrage credite garantate de stat de 19 milioane de euro

Autor: Adrian Ionut Cojocar

30.06.2011, 00:00 222

Conducerea producătorului de cabluri Romcab din Târgu-Mureş(MCAB), controlat de omul de afaceri Zoltan Prosszer, a modificatconvocatorul privind aprobarea unor acorduri de finanţare cu bancade stat EximBank în sensul majorării plafonului de la 15 milioanede euro la 24 de milioane de euro, sumă din care 19 milioane deeuro s-ar realiza cu garanţia statului.

Anterior firma anunţase că ar putea primi garanţii de stat învaloare de 12 milioane de euro prin EximBank. Romcab a anunţat laînceputul anului că va demara un plan de investiţii în valoare de98 de milioane de euro cu scopul de a majora capacităţile deproducţie existente, dar şi pentru extinderea pe producţia decabluri de medie şi înaltă tensiune.

Planurile de extindere ale companiei vin în contextul în carefirma a semnat recent un contract de 27 de milioane de euro cuDelphi, echivalentul afacerilor Romcab pe doi ani de zile.

Romcab este controlată în proporţie de 69% de firma Sadalbari aomului de afaceri Zoltan Prosszer, americanii de la Morgan Stanleydeţin 22,8% din companie, iar fondul de investiţii MEI are oparticipaţie de 5%.

Acţiunile Romcab au fost ultima dată tranzacţionate la un preţde 5,5 lei/unitate. La acest nivel capitalizarea companiei este de7,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO