Burse - Fonduri mutuale

Romcab îşi consolidează afacerile cu un plus de 15%

Romcab îşi consolidează afacerile cu un plus de 15%

Autor: Radu Bostan

07.07.2015, 00:03 372

Producătorul de cabluri Romcab Târgu Mureş (simbol bursier MCAB) are în vedere în acest an un ritm de creştere a cifrei de afaceri de până la 15%, comparativ cu rezultatul raportat anul trecut, dorind să-şi consolideze bilanţul după cinci ani de dezvoltare explozivă, pe datorie.

Compania, controlată de Zoltan Prosszer, a încheiat anul trecut cu afaceri de 661 milioane de lei, mai mari cu 42% faţă de anul anterior, şi un profit net de 6,8 milioane de lei, în creştere cu 63%. În urmă cu şase ani, Romcab era un jucător mic pe piaţa cablurilor, cu afaceri de doar 36 milioane de lei în 2009, dar acum deţine aproape 20% din piaţă.

„Anul 2015 va fi un an al consolidării activităţii firmei. Nu avem în vedere derularea de proiecte de investiţii semnificative noi. Activitatea firmei se va reflecta într-o creştere a cifrei de afaceri cu aprox. 10-15%, în condiţii normale de operare“, arată conducerea Romcab. „Singurul proiect de investiţii pe care dorim să-l implementăm este susţinut în procent de 60% de fonduri nerambursabile.“

Romcab are în plan ca până la finalul anului să finalizeze reabilitarea completă a fabricii din Târgu Mureş în vederea îmbunătăţirii calităţii produselor şi reducerii consumului de energie. Exportul a fost destinaţia pentru 48% din vânzările de anul trecut, iar compania urmăreşte să extindă până la 75% ponderea livrărilor pe pieţele externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO