Burse - Fonduri mutuale

Romcab Târgu-Mureş a ajuns cea mai mare insolvenţă de pe Bursă

Romcab Târgu-Mureş a ajuns cea mai mare insolvenţă de...

Autor: Liviu Popescu

13.02.2017, 00:07 3623

Compania are afaceri de peste un miliard de lei.

Producătorul de cabluri cu fi­bră optică Romcab Târgu-Mureş, lis­­tat pe bursa Bucureşti cu sim­bolul MCAB, care intenţiona să vân­­dă obli­gaţiuni de 200 mil. euro pe pie­ţele externe, şi-a cerut sin­­gu­ră insolvenţa, potrivit do­sarului de­pus vineri, 10 fe­brua­rie, la Tri­bu­na­lul Mureş.

Romcab, cu o capita­li­zare bur­sie­ră de 40 de mi­lioa­ne de lei, in­vocă ar­ti­colul 66 din Legea numărul 85/2014, care face referire la sta­bi­li­rea unui ad­mi­nis­tra­tor judiciar pen­tru su­pra­ve­gherea activităţii. În do­sar Romcab are cali­tatea de debitor.

„În urma epuizării celorlalte alter­na­­tive de surmontare a perioa­dei di­fi­ci­le în care ne aflăm, aşa cum le-am pre­­zentat în comunicatul din 22 ianua­rie 2017, vă informăm asu­pra in­ten­­ţiei noastre de a iniţia pro­­ce­­du­ra de reor­ga­nizare ju­­di­­ciară, ca so­lu­ţie iden­ti­­fi­ca­­tă pentru re­dre­­sarea fi­­­nan­­­­cia­ră efi­cien­­tă şi efec­­­tivă a Rom­cab“, se ara­­tă într-un do­cu­­ment pu­­bli­cat pe site-ul Rom­cab, sem­nat de Zoltan Pros­szer, princi­pa­lul ac­ţio­­nar şi condu­că­to­rul companiei. De la începutul anului, acţiunile MCAB au scăzut cu 50%, cel mai abrupt declin al unei companii listate pe segmentul principal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO