Burse - Fonduri mutuale

Romcab Târgu-Mureş ia credite de 1,4 mil. euro de la două bănci

Ftoo Shutterstock

Ftoo Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

20.01.2014, 21:07 661

Conducerea producătorului de cabluri electrice Romcab Târgu-Mureş (MCAB) a convocat acţionarii luna viitoare pentru a discuta aprobarea a două acorduri de împrumut în valoare totală de 1,4 mil. euro cu două bănci. Romcab vrea să ia un credit în valoare de 556.000 de euro de la Libra Internet Bank în vederea finanţării activităţii curente, care va fi garantat cu ipotecă asupra conturilor deschise de societate la bancă şi mai multe contracte încheiate de Romcab.

Totodată, Romcab intenţionează să acceseze o facilitate de credit de tip overdraft în valoare de 4 milioane de lei de la Credit Europe Bank, tot în vederea finanţării activităţii curente. Această facilitatea de credit urmează să fie garantată cu o garanţie de stat emisă de Eximbank în favoarea societăţii şi ipotecă pe conturile societăţii la Credit Europe Bank, ipotecă asupra stocurilor de produse finite şi bilet la ordin emis de Romcab.

Producătorul de cabluri electrice a atras credite în valoare de mai multe zeci de milioane de euro în ultimii ani pentru extinderea producţiei şi creşterea vânzărilor, care s-au majorat de la 61 mil. lei în 2010 la 286 mil. lei în 2012.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO