Burse - Fonduri mutuale

Romcab Târgu-Mureş încheie 2021 cu o poziţie de cash de 61 de mil. lei şi 80% din creanţe rambursate. Compania ar putea ieşi din insolvenţă în S2/2022

Romcab Târgu-Mureş încheie 2021 cu o poziţie de cash...

Autor: Eduard Ivanovici

21.03.2022, 11:07 381

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB) a anunţat astăzi, la Bursa de Valori Bucureşti, că a încheiat anul trecut cu o poziţie de cash de 61 de milioane de lei şi creanţe rambursate de aproximativ 80% din total.

„Astfel, bazele puse în cursul anului 2021 ne permit să abordăm cu încredere anul 2022, care dă semne frumoase deja, pentru prima jumătate din luna martie avem deja realizări record. Există o cerere mare pe piaţă, sunt mulţi clienţi şi furnizori noi care ne vizitează. Reiterăm cu această ocazie disponibilitatea pentru vizite din partea acţionarilor”, se arată într-un document publicat de Romcab la BVB.

Romcab a avut afaceri de 1,9 miliarde de lei în 2021, în creştere cu 114,7% faţă de anul precedent şi o creştere de EBITDA de 6,05% faţă de rezultatul negativ raportat în 2020.

În ceea ce priveşte efectele războiului ruso-ucrainean, Romcab menţionează că „asistăm la o volatilitate a preţurilor şi disponibilităţilor materiilor prime”, însă compania a reuşit să găsească resurse pentru a-şi asigura continuitatea în aprovizionare, respectiv să se aprovizioneze în condiţii competitive, reiese din raport.

„Avem, însă, provocări în a transfera preţul de achiziţie către clienţi. Deşi piaţa acceptă noile preţuri, acest lucru nu se întâmplă în ritmul cerut de noi”.

Totodată, unul dintre obiectivele pe 2022 constă în renunţarea la gaz, consumul de energie electrică urmând să fie asigurat în proporţie de 60% prin parcul fotovoltaic.

Pe de altă parte, compania a declarat că ieşirea din insolvenţă ar putea avea loc în a doua jumătate a anului şi, în actualul sau următorul exerciţiu financiar, va fi reglată şi poziţia de capitaluri proprii, în principal prin recunoaşterea pe venit a creanţelor anuale prin planul de reorganizare al Romcab.

Acţiunile MCAB se depreciau cu 4,3% la ora 11:00, pe tranzacţii totale de 11.300 de lei, potrivit datelor BVB. Capitalizarea scădea astfel la 84,5 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO