Burse - Fonduri mutuale

Romcab Târgu-Mureş îşi majorează la cinci numărul de administratori

Romcab Târgu-Mureş îşi majorează la cinci numărul...

Autor: Roxana Pricop

09.11.2015, 00:00 451

Producătorul de cabluri Romcab Târgu-Mureş (MCAB), controlat de Zoltan Prosszer, şi-a convocat pe 7 decembrie acţionarii în Adunare Generală Extraordinară pentru a-şi mări numărul de administratori de la trei la cinci. Motivul invocat este alinierea la noul cod de guvernanţă corporativă al Bursei de Valori Bucureşti.

Mandatul noilor administratori va fi până în iunie 2016. În prezent, CA al Romcab este format din Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanţe, Zoltan Prosszer, acţionar principal şi director general, şi Lucia Maria Oanea. Noul cod recomandă companiilor listate un număr de cel puţin cinci membri pentru CA, iar majoritatea membrilor să nu aibă funcţie executivă.

Cel puţin un membru din board trebuie să fie independent. Administratorii companiilor mai trebuie să facă parte din comitete de audit şi de remunerare. Companiile mai trebuie să aibă departament separat pentru relaţiile cu investitorii şi să facă raportări şi în limba engleză. Acţionarii Romcab au aprobat pe 5 noiembrie majorarea capitalului printr-o ofertă deschisă şi investitorilor noi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO