Burse - Fonduri mutuale

Romcab Târgu-Mureş, pauză de la producţie până la jumătatea lunii ianuarie. Fabricile producătorului de cabluri cu fibră optică intră în revizie capitală

Romcab Târgu-Mureş, pauză de la producţie până la...

Autor: Cristina Bellu

04.01.2022, 11:45 919

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), aflat în procedura insolvenţei din 2017, cu dreptul de administrare păstrat, anunţă că începând de luni, 3 ianuarie, fabricile companiei au intrat într-o perioadă de revizie capitală, care se va întinde pe parcursul câtorva săptămâni.

“În conditiile în care am menţinut fluxul de fabricaţie neîntrerupt în perioada sărbătorilor de iarnă, constituind, asfel, stocurile necesare pentru clienţii noştri principali, care vor reporni activitatea la jumatatea lunii ianuarie, apreciem ca aceasta perioada de inceput de an este optimă pentru derularea acestei operatiuni de amploare, cu efecte imediate si semnificative atat in asigurarea capacitatii de productie necesare, dar mai ales în imbunatatirea parametrilor de profitabilizare a companiei”, spun reprezentanţii Romcab într-un anunţ pe bursă.

Romcab este unul dintre cei mai activi producători de cabluri de joasă tensiune, cu experienţă de peste 70 de ani şi vânzări în Europa Centrală, Europa de Est şi de Vest, pe pieţe precum Germania, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, România. Conform unui clasament elaborat de compania britanică de cercetări Plimsoll, Romcab ocupă poziţia 102 în Europa din perspectiva cotei de piaţă.

Compania a intrat în insolvenţă la propria cerere la începutul anului 2017 şi a revenit pe 4 martie 2021 la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti, pe fondul confirmării planului de reorganizare depus şi asumat de Administratorul Special.

În 2021, acţiunile MCAB au marcat o creştere de 437%, pe fondul unor tranzacţii de 25 mil. lei, arată datele BVB.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO