Burse - Fonduri mutuale

Romcab vrea să construiască în 2022 un parc fotovoltaic care să producă peste 5.000 MWh pe an şi o staţie de stocare a energiei. Acţiunile, pe minus

Romcab vrea să construiască în 2022 un parc...

Autor: Tibi Oprea

23.02.2022, 00:03 540

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), aflat în procedura insolvenţei din 2017, cu dreptul de administrare păstrat, a anunţat investitorii că a identificat oportunitatea construirii unui parc fotovoltaic în Acăţari, judeţul Mureş, amplasat pe o suprafaţă de teren în proprietatea companiei, respectiv pe acoperişul construcţiilor.

Aria totală pe care o va ocupa instalaţia fotovoltaică este de până la 100.000 de metri pătraţi, montată atât la sol, cât şi pe acoperişul construcţiilor, iar cantitatea de energie produsă va fi de peste 5.000 MWh/an, se arată într-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru a acoperi eventualele pene de curent, proiectul va conţine şi o soluţie de stocare, astfel încât să fie asigurată funcţionarea neîntreruptă a fabricii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO