Burse - Fonduri mutuale

Romcab vrea să împrumute 17,4 mil. euro de la mai multe bănci şi să extindă finanţări de 11 mil euro

Compania Romcab Târgu-Mureş produce cabluri şi conductori electrici

Compania Romcab Târgu-Mureş produce cabluri şi conductori electrici

Autor: Marius Oncu

27.10.2014, 00:03 317

Astfel, companie va cere acordul acţionarilor pentru contractarea unei linii de credit de 7,5 milioane de euro pe maxim 12 luni de la CEC Bank, precum şi pentru o facilitate cu aceeaşi valoare pe maxim 18 luni de la Volksbank România, se arată în convocatorul AGA pentru data de 24 noiembrie.

De asemenea, Romcab propune acţionarilor prelungirea pe o perioadă de maxim 24 de luni a duratei creditului de 1,85 milioane de euro acordat de Piraeus Bank România, precum şi majorarea acestuia până la maxim 3,5 milioane de euro.

Un alt credit, de 2,55 milioane de euro, de la Piraeus Bank România ar urma să fie prelungit pentru cel mult 24 de luni şi suplimentat până la 3,3 milioane de euro.

Producătorul de cabluri vrea să prelungească şi o linie de credit de 670.000 de euro de la Banca Comercială Feroviara pentru maxim 12 luni şi să extindă pentru până la 12 luni o facilitate de tip overdraft de 4 milioane de lei (904.000 de euro) de la Credit Europe Bank.

O facilitate de credit de 1,39 milioane de euro de la BRD - Groupe Societe Generale (BRD) ar urma să fie extinsă pe o perioadă de până la 12 luni.

Acţionarii vor vota şi asupra prelungirii pe o perioadă de maxim 12 luni a plafonului global de exploatare în valoare de 4,5 milioane de dolari (3,55 milioane de euro) acordat de Banca Transilvania (TLV).

Compania intenţionează să folosească cea mai mare parte a acestor fonduri pentru finanţarea activităţii curente.

Romcab etse controlată, prin intermediul furnizorului de piese şi accesorii auto Sadalbari, de omul de faceri Zoltan Prosszer, care deţine deţine 69% din acţiunile companiei, în timp ce Morgan Stanley are circa 20%.

Acţiunile Romcab sunt listate pe piaţa Rasdaq a BVB şi au închis vineri la preţul de 5,18 lei/unitate, cotaţie la care capitalizarea companiei este de 48,6 milioane de lei (11 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO