Burse - Fonduri mutuale

Romerica Internaţional, companie a antreprenorului Petre-Marian Miluţ, a vândut 13,5% din Prefab Bucureşti către Celco, firmă controlată de verii Niculae şi Ion Duşu: tranzacţie de 15 mil. lei

Romerica Internaţional, companie a antreprenorului...

Autor: Tibi Oprea

22.09.2022, 15:04 297

Producătorul de elemente prefabricate din beton Prefab Bucureşti (PREH) a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că Romerica International SRL, societate controlată în proporţie de 80% de antreprenorul din domeniul construcţiilor Petre-Marian Miluţ, a vândut pe 20 septembrie un număr de 6,5 milioane de acţiuni PREH la preţul de 2,3 lei pe unitate, tranzacţie care s-a ridicat la aproape 15 milioane de lei, conform calculelor realizate de ZF.

Tranzacţia a fost înregistrată pe segmentul DEALS al bursei, preţul fiind cu 3,36% mai mic faţă de închiderea din şedinţa anterioară, arată datele BVB. Miluţ este Preşedinte CA şi director general al Prefab şi reprezentant legal al Romerica Internaţional.

Un alt raport publicat la bursă arată că Romerica Internaţional a ajuns la o participaţie de 69,62%, comparativ cu 83% anterior, ceea ce înseamnă că a cedat 13,4% din capitalul social al companiei, potrivit calculelor ZF.

Printr-un alt raport, compania bucureşteană a anunţat că Celco SA, al doilea cel mai mare acţionar al Prefab, şi-a majorat participaţia în aceeaşi zi de la 13,56% la 27,1%, ceea ce înseamnă că societatea deţinută în proporţii egale de 41,74% de verii constănţeni Niculae Duşu şi Ion Duşu a fost cumpărătorul.

Acţiunile PREH se tranzacţionează în urcare cu 8,2% de la începutul acestui an, pe tranzacţii de 16,1 mil. lei, în timp ce în ultimul an au un minus de 10,5%, pe rulaj de 16,2 mil. lei, conform datelor BVB.

În primul semestru din 2022, Prefab aproape şi-a înjumătăţit profitul net la 401.500 de lei faţă de S1/2021 pe fondul crizei energetice. Veniturile societăţii s-au redus cu 22,75%, la 39,7 mil. lei, arată datele din raportul financiar semestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO