Burse - Fonduri mutuale

Romgaz a depus oferta pentru achiziţia acţiunilor gigantului american Exxon în proiectul de gaze Neptun din Marea Neagră: oferta a fost trimisă către ExxonMobil marţi, 30 martie. Valoarea ofertei nu a fost făcută public. Până acum americanii au investit 500 mil. de dolari în proiect

Romgaz a depus oferta pentru achiziţia acţiunilor...

Autor: Robert Manea

31.03.2021, 18:32 2738

Romgaz, companie controlată de statul român prin Ministerul Energiei, a anunţat, miercuri seara, pe Bursa de la Bucureşti că a transmis o ofertă angajantă de cumpărare către americanii de la ExxonMobil pentru achiziţia acţiunilor pe care americanii le deţin în proiectul de gaze Neptun din Marea Neagră.   

Exxon deţine 50% din acest proiect, în timp ce celălalt partener este OMV Petrom.

Romgaz nu a precizat valoarea financiară a ofertei. Până acum americanii au investit 500 mil. de dolari în proiect.

„ Având în vedere scrisoarea adresată de către ExxonMobil Upstream Business Development în data de 15 februarie 2021 care prevede ca data finală până la care cumpărătorii interesaţi sunt invitaţi să depună ofertele angajante este 31 martie 2021, Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz SA a avizat în data de 30 martie 2021 oferta angajantă de cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă.

Restul participaţiei de 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă este deţinut de OMV Petrom S.A. Oferta angajantă de cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, astfel cum a fost avizată de Consiliul de Administratie al S.N.G.N. Romgaz SA, a fost transmisă către ExxonMobil Upstream Business Development în data de 30 martie 2021.

Oferta angajantă şi încheierea tranzacţiei de cumparare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited sunt condiţionate de aprobarea acestora de către Adunarea generală.”

Acţiunile Romgaz sunt tranzacţionate la Bursa de la Bucureşti, iar miercuri erau în creştere cu 1,2% până la 33,2 lei.

Valoarea de piaţă a Romgaz este de 12,7 miliarde de lei, adică 2,6 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO