Romgaz aprobă dividende de 1,92 miliarde lei, cu un randament de 13%, cel mai ridicat din indicele bursier BET

27 apr 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Acţionarii Romgaz Mediaş au aprobat distribuirea unui dividend brut per acţiune de 4,99 lei, adică o sumă totală de 1,92 mld. lei (418 mil. euro). Statul urmează să încaseze 1,34 mld. lei de la cea mai generoasă companie de pe bursă cu bugetul ţării. 

Randamentul dividendelor ajunge la peste 13%, aproape dublu faţă de media randamentelor din BET. Valoarea de piaţă a producătorului de gaze naturale a ajuns în prezent la 14,4 mld. lei (3,13 mld. euro), fiind al doilea cel mai valoros emitent de la Bucureşti, în spatele OMV Petrom (20,1 mld. euro). 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Romgaz
, dividende
, randament
, bursa
, bet
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide