Burse - Fonduri mutuale

Romgaz are un nou preşedinte şi anunţă că Ministerul Energiei a virat 115 mil. lei pentru finanţarea centralei termoelectrice de la Iernut

Romgaz are un nou preşedinte şi anunţă că Ministerul...

Autor: Roxana Rosu

04.11.2020, 16:07 3038

Producătorul de gaze Romgaz a anunţat că Ministerul Economiei a virat 115 milioane lei pentru investiţia la centrala de la Iernut, fondurile fiind a doua tranşă din finanţarea nerambursabilă alocată pentru turbinele pe gaz de la termocetrală.

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Romgaz, a anunţat în 2017 că va aloca maxim 320,90 milioane lei, din contul Planul National de Investitii (PNI), pentru investitia “Ciclu combinat cu turbine pe gaz”.

De asemenea,  Consiliul de Administraţie al companiei a ales în şedinţa din 3 noiembrie un nou preşedinte, respectiv Marius Aristotel Jude, în condiţiile încetării mandatului deţinut anterior de Manuela-Petronela Stan-Olteanu.

In aceeaşi sedinta, s-a stabilit componenta comitetelor consultative din cadrul Consiliului de Administratie.

Acţionarii producătorului de gaze naturale au aprobat pe 25 octombrie prelungirea mandatelor administratorilor provizorii pe o perioadă de două luni de la data expirării lor.

Acţionarul majoritar al Romgaz este statul, prin Ministerul Energiei, cu o deţinere de 70%, în timp ce  un pachet de 12,75% este controlat de viitorii pensionari ai României prin intermediul tuturor celor şapte fonduri de pensii private Pilon II.

Compania a raportat în primul semestru un profit net de 801 mil. lei, minus 18% şi afaceri de 2,2 miliarde de lei, minus 24%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO