Burse - Fonduri mutuale

Romgaz are în calcul un mix de finanţare, inclusiv emisiune de obligaţiuni, pentru achiziţia participaţiei Exxon în Marea Neagră. CFO: Apetitul pentru finanţare este neaşteptat de mare. Discutăm cu trei consorţii de bănci, unul singur cu prezenţa în România

Romgaz are în calcul un mix de finanţare, inclusiv...

Autor: Liviu Popescu

13.04.2021, 13:56 1125

Pentru a achiziţiona participaţia Exxon în perimetrul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz are în calcul un mix de finanţare, precum credit sindicalizat, surse proprii şi o eventuală emisiune de obligaţiuni.

Însă totul este condiţionat de aprobarea ofertei de către americanii de la Exxon, ofertă pe care Romgaz a trimis-o deja şi despre care reprezentanţii companiei nu au oferit mai multe detalii în conferinţa de presă de astăzi, invocând clauze de confidenţialitate.

“Romgaz este pregătit să asigure prin intermediul unui consorţiu de bănci finanţarea necesară acestui proiect, atât din surse proprii şi surse atrase, condiţionate de acceptarea ofertei”, spune Aristotul Jude, CEO al Romgaz, într-o conferinţă de presă. Jude nu a comentat cu privire la valoarea ofertei.

Răzvan Popescu, CFO Romgaz, spune că partea de finanţare este condiţionată atât de acceptarea ofertei, cât şi de jurisdicţie, de monedă, dar că în prezent compania ia în calcul un mix de finanţare, atât credit sindicalizat, surse proprii cât şi o eventuală emisiune de bonduri. “Apetitul a fost neaşteptat de mare”, spune Popescu cu privire la o eventul împrumut sindicalizat. “Din punct de vedere al finanţării trebuie să alegem cea mai bună formă. Am vorbit cu 3 consorţii de bănci, una singură cu prezenţa în România, dar sunt informaţii confidenţiale”.

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO