Burse - Fonduri mutuale

Romgaz caută avocaţi specializaţi în litigii şi parteneri pentru dezvoltarea termocentralei Iernut

Romgaz caută avocaţi specializaţi în litigii şi...

Autor: Radu Bostan

24.12.2014, 08:25 512

Romgaz (simbol bursier SNG) intenţionează să con­­trac­te­ze ser­vi­cii de con­sul­tanţă şi reprezen­tan­ţă juri­dică în litigiile com­pa­niei cu grupul Interagro contro­lat de Ioan Niculae şi, separat, cu ANAF, dar va folosi sprijinul con­sul­tanţilor şi pen­tru a căuta parteneri cu care să admi­nis­treze în comun termo­centrala Iernut.

Producătorul de gaze solicită apro­ba­rea acţionarilor pentru a achiziţiona ser­vicii de consultanţă juridică şi asis­tenţă în „diferendele de natură co­mer­cia­lă/ civilă şi potenţial penală rezultate ca ur­mare a derulării relaţiilor comer­ciale cu consumatorul Interagro SA“, po­tri­vit convocatorului pentru aduna­rea ge­ne­rală a acţionarilor programată pentru 23 ianuarie 2015.

Romgaz este de mai multă vreme în conflict cu Interagro din cauza dato­riilor grupului, din care fac parte o serie de combinate de îngrăşăminte chimice şi care este astfel unul dintre cei mai mari consumatori de gaze naturale. Debitele Interagro se ridică în prezent la 161,6 mi­lioane de lei, însă Romgaz înregistra la 30 septembrie ajustări de 261 milioane de lei din deprecierea cre­an­ţelor, semn că compania nu mai con­si­deră că poate recupera această sumă din datoria consumatorului de gaze na­tu­rale. Romgaz a obţinut poprirea con­tu­rilor Interagro şi indispo­ni­bilizarea ac­ţiunilor deţinute de grup la diferitele sale companii, producătorul şi consu­ma­torul de gaze fiind părţi opozante în 11 dosare înregistrate la instanţe din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO