Romgaz şi Electrica sunt listate şi la Londra, dar câştigurile se fac la Bucureşti

29 oct 2014 Autor: Radu Bostan

Investitorii care au tranzacţionat acţiunile Romgaz (SNG) şi Electrica (EL) pe bursa de la Bucureşti au fost mai câştigaţi decât investitorii de la Londra, pentru că pe piaţa românească cele două acţiuni au adus randamente mai mari decât pe bursa londoneză.
 
Listările duale ale Romgaz şi Electrica pe bursa de valori din Londra (LSE) au contribuit la închiderea cu succes a ofertelor publice inţiale de acţiuni, întrucât bursa de la Bucureşti nu are suficientă „putere de cumpărare“. Pe de altă parte, evoluţia ulterioară a certificatelor de depozit (GDR-uri) ale celor două companii la Londra arată că profiturile pentru investitori se fac tot la Bucureşti.
 
„Sensul listării duale este că BVB nu reuşeşte să absoarbă destui bani şi trebuie să apelezi la o bursă externă, în speţă cea din Londra, pentru că toate băncile mari sunt membre ale bursei londoneze“, a spus Rareş Nilaş, directorul general al firmei de brokeraj BT Securities.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.10.2014

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, londra
, romgaz
, electrica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide