Burse - Fonduri mutuale

Investitorii mari s-au activat la Romgaz, fix când se votează moţiunea de cenzură: Rulaj de 55 mil. lei în doar 3 ore la BVB. Tranzacţia medie este de 3 mil. lei

Investitorii mari s-au activat la Romgaz, fix când se...

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

10.10.2019, 12:56 900

Romgaz (simbol bursier – SNG), producător şi furnizor de gaze naturale deţinut de statul român prin Ministerul Energiei, înregistrează în doar trei ore de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de la Bursa de la Bucureşti tranzacţii de 55 mil. lei, arată datele publicate joi la Bursă.

La ora 12.50, investitorii realizaseră 19 tranzacţii cu emitentul de stat, echivalentul unei valori medii pe tranzacţie de 2,9 mil. lei, ceea ce arată cel mai probabil că în piaţă sunt investitori de calibru mare. Această prezenţă a investitorilor mari în piaţă este ”trădată” şi de faptul că la ora redactării acestei ştiri, cehii de la Wood, printre cei mai mari brokeri de la bursă şi care lucrează în principal cu investitori instituţionali sunt pe primul loc la tranzacţiile intermediate. Preţul unei acţiuni Romgaz este în scădere cu 0,3%.

Astfel, Romgaz înregistrează cel mai ridicat volum de tranzacţionare ca număr de acţiuni din iulie 2018 încoace, fiind unul surprinzător mai ales în contextul în care astăzi se votează moţiunea de cenzură, ceea ce ar putea schimba scena politică din România şi implicit ministrul Energiei, cel care “dictează” câţi bani merg către investitori. Totodată, în ultimele şedinţe, Romgaz a avut tranzacţii de la 360.000 până la 8,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO