Burse - Fonduri mutuale

Romgaz va plăti 3,5 mil. lei pentru studii geofizice la un zăcământ din Suceava

Romgaz va plăti 3,5 mil. lei pentru studii geofizice la...

Autor: Radu Bostan

07.10.2014, 00:00 394
Compania Romgaz (simbol bursier SNG) va plăti 3,5 milioane de lei firmei poloneze Przedsiebiorstwo Badan Geofizycznych (PBG) pentru un studiu geologic complex asupra perimetrului Frasin din Suceava. Romgaz extrage gaze naturale în zonă din anul 1972, iar realizarea unor noi sondaje şi prospecţiuni ar putea fi primul pas către un proiect de redezvoltare a zăcămintelor. Obiectul contractului este „cercetarea, la o scară de detaliu, a formaţiunilor sedimentare presalifere şi prebadeniene, precum şi a subasmentului acestora, în vederea evidenţierii structurilor ce se pot constitui în capcane potenţiale pentru acumularea hidrocarburilor“, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei publice.
 
 
PBG este o firmă specializată pe studiile geofizice, al cărei portofoliu de clienţi mai include compania poloneză PGE, divizia locală a Halliburton şi Aurelian Oil & Gas, un partener al Romgaz în România şi Polonia. Compania poloneză a concurat cu alte două firme pentru contract, una dintre ele fiind Prospecţiuni SA (PRSN), deţinută de Ovidiu Tender.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO