Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Rafinare a trimis în 2021 în regiune produse petroliere de aproape 1 mld. dolari: materiile prime vin doar din import, în special din Kazahstan

Rompetrol Rafinare a trimis în 2021 în regiune produse...

Autor: Roxana Petrescu

18.03.2022, 07:25 498

Rompetrol Rafinare, compania care operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, a înre­gis­trat în 2021 o valoare totală a expor­tu­rilor de produse petroliere în re­giune de 960 mil. dolari, destina­ta­rii fiind subsidiarele KMG Interna­tio­nal din Moldova, Georgia sau Bulgaria.

Rompetrol Rafinare a rămas astfel unul dintre cel mai mari exportatori din România în ciuda incidentului tehnic din iulie 2021, care a oprit rafinăria timp de trei luni.

„În 2021, rafinăria Petromidia Năvodari a procesat aproximativ4,6 mil. tone de materii prime, obţi­nând 1,13 mil. tone de ben­zină şi aproape 2,5 mil. tone de motorină şi combustibil spe­cial de aviaţie“, au co­municat reprezentanţii companiei. Mai de­parte, firma a precizat că îşi asi­­gură integral materiile prime nece­sare din import, în special din Kazahstan. „Unicul acţionar al KMG International este compania naţio­nală de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas.“ Precizările vin în contextul în care Rompetrol Rafi­nare figurează în statisticile INS ca fiind unul dintre cei mai mari im­portatori în relaţia cu Rusia în 2021. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO