Burse - Fonduri mutuale

​Rompetrol Rafinare opreşte rafinăria Petromidia Năvodari şi divizia de petrochimie pentru revizia generală: Pauză de o lună şi jumătate. Reducere parţială a activităţii şi la Vega Ploieşti

​Rompetrol Rafinare opreşte rafinăria Petromidia...

Autor: Tibi Oprea

13.03.2020, 14:43 584

Rompetrol Rafinare (simbol bursier - RRC), companie membră a Grupului KMG International, a anunţat vineri la Bursă că va opri în perioada 13 martie-30 aprilie 2020 activitatea de producţie a rafinăriei Petromidia Năvodari şi a diviziei de petrochimie, în vederea desfăşurării reviziei generale programate.

De asemenea, Rompetrol Rafinare menţionează în raportul de la Bursă că şi rafinăria Vega Ploieşti îşi va reduce parţial activitatea de producţie pentru o serie de lucrări de revizie, dar şi pe fondul reducerii materiilor prime (semifabricate) livrate de rafinăria Petromidia .

Compania spune că va acoperi cererea de produse petroliere în această perioadă din stocuri proprii sau de pe piaţa regională.

Acţiunile RRC se tranzacţionează în scădere cu 35% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 369.170 lei, emitentul ajungând la 1,4 miliarde lei capitalizare. În urma acestui anunţ, acţiunile companiei înregistrau joi la ora redactării acestei ştiri o creştere de 13,9%.

Compania este controlată în proporţie de 48,11% de KMG International şi în proporţie de 44,7% de statul român prin Ministerul Economiei şi Energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO