Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Well Services anunţă plata unor dividende de aproape 10 mil. euro, cu un randament de 23%. Creştere de 7% pe acţiuni

Rompetrol Well Services anunţă plata unor dividende de...

Autor: Eduard Ivanovici

28.09.2022, 11:09 1077

Rompetrol Well Services (simbol bursier PTR), divizia de servicii petroliere a Rompetrol, a anunţat plata dividendelor din rezervele de profit ale anilor precedenţi şi repartizarea profitului pe 2021 prin intermediul Depozitarului Central şi a agentului de plată BRD – Groupe Société Générale, arată un document publicat la Bursă.

Pe 27 aprilie 2022, în urma Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor s-a decis acordarea de dividende de 47,5 de milioane de lei (echivalentul a aproximativ 10 milioane de euro), conform datelor din raportul semestrial.

Valoarea burtă a dividendului este de 0,1709 lei/acţiune. Aşadar, randamentul este de 23%, calculat în funcţie de preţul de închidere al şedinţei de tranzacţionare de ieri, adică 0,72 lei per unitate.

Plata dividendelor va începe pe 25 octombrie. Data de înregistrare este pe 6 octombrie, iar termenul ex-date pe 5 octombrie. Perioada de derulare a plăţii se încheie pe 25 octombrie 2025, ultima zi de plată.

La începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi, acţiunile PTR creşteau cu 7%, pe fondul unor tranzacţii totale de 45.000 de lei. KMG International deţine 73% din acţiunile Rompetrol Well Services, în timp ce ING Luxembourg Balkan Holding are o participaţie de 10,7%, restul revenind altor acţionari.

Rompetrol Well Services are o valoare de piaţă de 235 de milioane de lei, conform datelor BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO