Burse - Fonduri mutuale

Ropharma Braşov pune la bătaie 6,8 milioane de lei pentru răscumpărarea propriilor acţiuni

Autor: Adrian Cojocar

31.10.2010, 23:30 54

Conducerea distribuitorului de medicamente Ropharma Braşov(IAFR), companie deţinută de omul de afaceri Mihai Miron, vapropune acţionarilor în adunarea de luna viitoare răscumpărareaunui pachet de 5 mil. titluri ale companiei, reprezentând aproape4% din capital.

Pachetul ar urma să fie achiziţionat de pe piaţă la un preţ cuprinsîntre 0,1 lei şi 3 lei/acţiune. În prezent, titlurile Ropharma setranzacţionează pe piaţa RASDAQ la un preţ de 1,38 lei/acţiune,astfel că societatea ar putea cheltui 6,8 mil. lei pentru programulde răscumpărare. Acţiunile răscumpărate urmează să fie oferitemembrilor din CA, conducerea executivă, şi către salariaţi învederea recompensării acestora în mod gratuit sau printr-un plan deopţiuni, potrivit unui anunţ transmis Bursei. Banii necesarirealizării achiziţiei de titluri proprii vor proveni din profitulşi rezervele acumulate de companie. Compania urmează să setransfere de pe piaţa RASDAQ la categoria I a Bursei de laBucureşti, decizia fiind aprobată de acţionari în adunarea care aavut loc la jumătatea lunii septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO