Burse - Fonduri mutuale

Rulmentul Brasov concediaza 300 de angajati

21.08.2006, 21:29 50

Peste 300 de angajati din cei 2.900 ai uzinei Rulmentul Brasov vor fi disponibilizati "cand vine aprobarea de la AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului)", a declarat liderul sindical de la Rulmentul, Gabriel Dachim.
"Este problema mea daca vor fi proteste sau nu. Nu se pune problema. Eu nu ma dau in spectacol precum altii. Apostu (liderul sindical de la Tractorul Brasov - n.r.) iese in presa si pe sticla de cate ori are ocazia numai ca sa isi faca imagine. Eu nu fac asa ceva", a mai spus Dachim.
In ceea ce priveste preluarea societatii de catre israelienii de la Shabum International Ltd, reprezentant unic pe piata romaneasca al firmei ISCAR, Dachim crede ca AVAS "ar trebui sa fie tampita sa nu accepte o oferta de privatizare", tinand cont de renumele firmei ISCAR in intreaga lume.
ISCAR, compania controlata in prezent de Warren Buffett, este prezenta in Romania de peste 30 de ani, colaborand - prin Shabum International Ltd - cu fabricile producatoare de rulmenti si cu alti producatori din industria grea.
Potrivit liderului sindical, daca pana in data de 10 octombrie, cand expira termenul de privatizare a uzinei, nu se va realiza privatizarea, compania israeliana intentioneaza sa investeasca in Ungaria.
Uzina Rulmentul, a carei productie este 90% destinata exportului, are in prezent datorii totale de 55 mil. euro.
Aceasta este a treia incercare de privatizare a companiei brasovene, dupa ce AVAS , care detine 50,9% din actiuni, a respins doua oferte venite din partea companiei Rulmenti Barlad si a consortiului format din Industrial GP Bucuresti si Uzuc din Ploiesti. Rulmentul Brasov a fost scoasa la privatizare in august 2005, iar in luna mai a acestui an AVAS a respins propunerea formulata de actionarii care controleaza peste 10% din capitalul social privind divizarea companiei in trei firme, pe motiv ca aceasta propunere nu se incadreaza in strategia de privatizare.
Actiunile Rulmentul sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,105 lei/ actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO