Burse - Fonduri mutuale

Rulmentul Brasov va ipoteca active de 3,3 mil. euro

12.10.2006, 19:53 23

Compania Rulmentul Brasov va ipoteca mai multe active, in valoare de 3,3 mil. euro, in favoarea unuia dintre principalii furnizori de otel ai uzinei, firma Dapinia Trading, inregistrata in Cipru, in contul unei datorii, au decis actionarii uzinei din Brasov.
Actionarii Rulmentul au aprobat, de asemenea, introducerea in contractul de ipoteca a unei clauze privind neexecutarea garantiei pana la privatizarea, divizarea sau lichidarea firmei, potrivit datelor companiei transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, principalul actionar al Rulmentul, intentioneaza sa lanseze la privatizare uzina Rulmentul pana in luna noiembrie, trecerea in proprietate privata putand fi insotita de stingerea a 50% din datoriile producatorului de rulmenti.
Rulmentul avea, in luna septembrie, datorii totale de 55 mil. euro, incluzand cele la bugetul statului - din care mai mult de jumatate sunt majorari si penalitati, datoriile comerciale si liniile de credit. Circa 90% din productia firmei este destinata pietelor externe. Societatea Shabum International din Israel, reprezentant unic pe piata romaneasca al firmei Iscar, si-a aratat interesul sa preia Rulmentul. Firma din Brasov este listata la categoria I a BVB. Ultima tranzactionare cu titlurile firmei a avut loc la 6 octombrie, la un pret de 0,105 lei pentru o actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO