Burse - Fonduri mutuale

Ruşii de la TMK angajează Raiffeisen pentru a vinde acţiuni la bursa de la Bucureşti

Ruşii de la TMK angajează Raiffeisen pentru a vinde...

Autor: Liviu Popescu

05.03.2019, 00:07 716

RuŞii de la TMK, acţionarul majoritar al producătorului de ţevi TMK Slatina (ART), au angajat brokerii de la Raiffeisen în vederea unei operaţiuni de vânzare de acţiuni la bursa de la Bucureşti, cel mai probabil desfăşurată printr-un plasament privat pe modelul celui încheiat recent de Alro Slatina, potrivit mai multor surse din piaţă.

Vineri, 1 martie 2019, TMK Slatina a anunţat la bursă că acţionarul majoritar explorează opţiuni disponibile de finanţare, inclusiv sub forma unei eventuale oferte secundare de vânzare de acţiuni (SPO), însă menţionează că încă nu a fost luată o decizie în acest sens. Potrivit surselor ZF, ruşii se orientează spre un plasament privat accelerat. Sursele susţin că operaţiunea de piaţă ar putea fi demarată în cursul lunii aprilie.

„Revizuirea opţiunilor disponibile de finanţare este în curs şi este condiţionată de mai multe elemente ce urmează să fie luate în considerare de TMK Europe, inclusiv condiţiile pieţei şi aprobările necesare. Până la acest moment nu a fost luată nicio decizie. Anunţuri suplimentare vor fi comunicate dacă şi când se va lua o decizie“, se arată în anunţul TMK Artrom, compania cu 500 mil. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO