Burse - Fonduri mutuale

Ruşii plănuiesc să închidă o parte din capacităţile Alro din cauza costurilor mari cu certificatele verzi

Ruşii plănuiesc să închidă o parte din...

Autor: Adrian Cojocar

07.03.2014, 00:08 450
Conducerea producătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR), unul dintre cei mai mari exportatori ai Româ­ni­ei şi parte a grupului Vimetco controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki, spune că va elabora în pe­rioa­da următoare un plan de în­chi­dere tem­porară a unor capacităţi de producţie şi concedierea unei părţi din salariaţi, după ce recent compania a fost anunţată că trebuie să plătească cu 17% mai mult pe certificatele verzi decât în 2013, respectiv 0,224 certifica­te/megawattul de energie consumat.
 
În prezent există un proiect de lege pri­vind reducerea cotei de certificate cu până la 85% pentru ma­rii consu­matori in­dustriali, care este în analiză la Con­si­liul Concurenţei şi Curtea Constitu­ţio­nală.
 
Alro este cel mai mare consumator de energie din România, iar costurile în creştere din ultimii ani au dus com­bina­tul pe pierdere pentru prima dată după privatizare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO