Burse - Fonduri mutuale

S-a încheiat cea mai mare listare din istorie: gigantul petrolier Saudi Aramco a strâns 25,6 miliarde de dolari de la investitori. Listarea Saudi Aramco a depăşit-o pe cea a Alibaba din 2014 cu 600 milioane de dolari

S-a încheiat cea mai mare listare din istorie: gigantul...

Autor: Tibi Oprea

06.12.2019, 00:05 603
Compania petrolieră Saudi Aramco a atras 25,6 miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică iniţială din istorie, depăşind astfel grupul din retail Alibaba, care în 2014 a atras 25 de miliarde de dolari într-o vânzare de acţiuni în SUA, potrivit Financial Times.

Astfel, investitorii au evaluat com­pania saudită la 1.700 de miliarde de dolari, peste capitalizarea cumulată a celor mai mari cinci companii petroliere internaţionale.

Cei mai mari brokeri de la Bursa românească nu pot intermedia la Saudi Aramco, un gigant petrolier care doar pe partea de retail a strâns circa 10 miliarde de dolari în oferta pe care o desfăşoară la Tadawul (Arabia Saudită), din cauza unor restricţii şi norme de pe această piaţă şi ca urmare a unor delimitări ale companiei saudite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO