Burse - Fonduri mutuale

Ce s-a întâmplat după un an de la anunţul ministrului de finanţe Eugen Teodorovici privind taxarea băncilor, companiilor din energie şi telecom: Cine a avut nervi tari s-a îmbogăţit cu OUG 114, pentru că Bursa a adus un câştig de 47% şi este mai bogată cu 34 de miliarde de lei. Dar multe întrebări rămân, pentru cine a fost dată ordonanţa şi cine a avut de câştigat?

Ce s-a întâmplat după un an de la anunţul ministrului...

Autor: Liviu Popescu

18.12.2019, 00:07 5476

Pe 18 decembrie 2018, fostul ministru de finanţe Orlando Teodorovici anunţa adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să taxeze băncile, companiile din energie şi să solicite capital suplimentar de la administratorii Pilon II, pentru „a proteja consumatorul român“.

A doua zi, Bursa de la Bucureşti se prăbuşea cu 11%, în cel mai mare declin zilnic din 2009 şi până atunci şi cel mai puternic determinat de factori exclusiv interni, ceea ce pentru unii investitori a creat o oportunitate rară de achiziţii.

De atunci, bursa are plus 47%, iar capitalizarea companiilor listate a urcat cu 34 miliarde de lei.

Dar 19 decembrie 2018 va rămâne în istoria financiară ca fiind cea mai neagră zi pentru piaţa de capital postdecembristă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO