Burse - Fonduri mutuale

Sadalbari, acţionarul majoritar al Romcab, a achitat întreaga datorite asumată prin programul de plăţi al planului de reorganizare

Sadalbari, acţionarul majoritar al Romcab, a achitat...

Autor: Eduard Ivanovici

17.01.2022, 00:00 1767

Producătorul de cabluri Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB) a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că acţionarul majoritar Sadalbari a achitat întreaga datorie asumată prin programul de plăţi al planului său de reorganizare. Planul a fost aprobat de Adunarea Creditorilor în data de 10 august 2021 şi confirmat de judecătorul sindic în data de 15 octombrie 2021.

Termenul final de distribuire a creanţelor înscrise în tabelul definitiv de creanţe a Sadalbari, asumat prin planul de reorganizare, este octombrie 2024. Spre sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, Romcab a anunţat că a rambursat datoriile înregistrate de companie către mai multe instituţii bancare, printre care Eximbank, Banca Transilvania şi Intensa Sanpaolo Bank România, prin intermediul unei finanţări de 23 mil. euro contractată în martie 2021.

Valoarea totală a creanţelor reprezenta 63% din valoarea creanţelor rămase de rambursat conform programului de plăţi, parte a planului de reorganizare. Rambursarea datoriilor era programată iniţial pentru perioada 2023-2024. Vineri, la ora 15:00, acţiunile MCBA se apreciau cu 4%, înregistrându-se tranzacţii de circa 206.000 de lei. De la începutul anului, acţiunile sunt pe plus cu 14%, iar randamentul este de peste 600% în ultimele 12 luni. 

Capitalizarea ajunge la 124 de milioane de lei. Romcab a intrat în insolvenţă la propria cerere la începutul anului 2017 şi a revenit peb4 martie 2021 la tranzacţionare la bursa locală, pe fondul confirmării planului de reorganizare depus şi asumat de administratorul special Zoltan Prosszer. Compania este unul dintre cei mai activi producători de cabluri de joasă tensiune, cu experienţă de peste 70 de ani şi vânzări pe pieţe precum Germania, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO