Burse - Fonduri mutuale

Safetech Innovations continuă procesele de extindere pe plan internaţional şi anunţă înfiinţarea unei filiale în Marea Britanie, unde deţine 67% din capitalul social

Victor Găsnac şi Paul Rusu, CEO, respectiv CFO în cadrul Safetech, deţin aproape 80% din totalul acţiunilor

Victor Găsnac şi Paul Rusu, CEO, respectiv CFO în cadrul Safetech, deţin aproape 80% din totalul acţiunilor

Autor: Eduard Ivanovici

08.02.2022, 18:23 257

Safetech Innovations SA (simbol bursier SAFE), companie locală de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat înfiinţarea unei filiale în Regatul Unit.

Noua companie, Safetech Innovations Global Services Limited, a fost înfiinţată pe 8 februarie 2022 şi are sediul central pe Paul Street, nr. 86-90, Londra, EC2A 4NE. Compania listată la bursa locală deţine 67% din capitalul social al filialei nou înfiinţate, conform unui raport de la BVB.

„Obiectul de activitate al filialei îl reprezintă dezvoltarea de software în scop de afaceri şi privat, activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei, alte activităţi de servicii în domeniul tehnologiei informaţiei şi activităţi de consultanţă în management, altele decât managementul financiar.”

Entitatea din Marea Britanie va fi condusă de Liana-Ancuţa Stancu, în funcţia de administrator, şi va ţine piaţa informată cu privire la activitatea din Marea Britanie prin rapoarte curente separate.

„Deschiderea filialei în Marea Britanie marchează începutul expansiunii internaţionale a Companiei prin înfiinţarea de echipe şi birouri dedicate în străinătate. Deschiderea filialei în Marea Britanie face parte din strategia mai largă a Companiei, pentru care compania a efectuat, în perioada noiembrie 2021 – ianuarie 2022, o operaţiune de majorare a capitalului social”, reiese din documentul publicat la bursă.

Acţiunile SAFE nu înregistrau nicio dinamică după şedinţa de tranzacţionare de marţi, înregistrând tranzacţii de 5.252 de lei. Evoluţia din 2022 este de minus 6,7%, pe un rulaj de 3,5 milioane de lei, iar valoarea de piaţă atinge circa 182,2 milioane de lei.

Safetech Innovations este controlat în proporţie de 39,1% de Victor Gânsac, CEO, şi 39% de CFO-ul Paul Rusu, urmaţi de alţi acţionari, cu 21,8% din totalul acţiunilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO