Burse - Fonduri mutuale

Safetech Innovations intră la bursa de la Bucureşti ca o companie cu o valoare de piaţă de 67 mil. lei. Tranzacţii de 5,2 mil. lei în doar 20 minute, un nou record pentru o companie antreprenorială. Acţiunile SAFE, explozie de 440% faţă de plasamentul privat

Safetech Innovations intră la bursa de la Bucureşti ca...

Autor: Liviu Popescu

29.01.2021, 10:33 690

Safetech Innovations SA, companie românească de securitate cibernetică, s-a listat pe 29 ianuarie 2021 la bursa de la Bucureşti, preţul de tranzacaţionare la ora redactării acestei ştiri (10:25) fiind de 21,6 lei pe acţiune, ceea ce îi oferă companiei controlată majoritar de antreprenorul şi directorul general Victor Gânsac o valoare de piaţă de 67 milioane de lei.

Potrivit datelor agregate de ZF din platformele brokerilor, lichiditatea în doar 25 de minute la această companie este de 5,2 mil. lei, ceea ce înseamnă că Safetech deja a bătut precedentul record al MAM Bricolaj pentru cel mai bun debut la bursă în termeni de lichiditate pentru o companie antreprenorială.

Comparativ cu preţul de la plasamentul privat încheiat în toamnă, de 4 lei pe acţiune, SAFE înregistrează astăzi un raliu de 440%, arată datele ZF. Tradeville este intermediarul listării Safetech.

Săptămâna aceasta Victor Gânsac a fost prezent la Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi în care a vorbit despre planurile Safetech. Principalele afirmaţii, mai jos:

*Am decis să propunem acţionarilor noştri o abordare mixtă a politicii de dividend, atât dividende sub formă de numerar, dar vrem să şi investim capitalul pentru dezvoltarea afacerii prin majorare de capital social şi, implicit, emitere de noi acţiuni gratuite. Astfel, vom creşte şi numărul de acţiuni SAFE disponibile la tranzacţionare. Vom implementa această abordare pentru profitul din 2020 şi vom anunţa detaliile când vom publica şi convocatorul AGA, estimată a fi în data de 16 aprilie

* Vom publica rezultatele financiare preliminare pe data de 22 februarie, din acest motiv nu pot dezvălui foarte multe acum, dar cred că acţionarii noştri vor fi surprinşi de aceste rezultate. În memorandumul de listare am estimat o cifră de afaceri de 12,7 milioane de lei, o EBITDA de 3,3 milioane de lei şi un profit net de 2 milioane de lei. Tot ce pot să spun este că am îndeplinit şi chiar am depăşit toate obiectivele stabilite pentru 2020.

* Pentru 202021, în memorandum am estimat o cifră de afaceri de 13,9 milioane de lei, o EBITDA de 3,8 milioane de lei şi un profit net de 2,5 milioane de lei. În urma publicării rezultatelor financiare aferente anului 2020, cu siguranţă vom revizui în creştere aceste obiective.

* În 2021, obiectivul nostru cheie va fi cu siguranţă creşterea capacităţii pentru furnizarea de servicii companiilor care intră sub incidenţa Directivei NIS, directivă care a fost transpusă prin legea numărul 362 din 2018 pentru asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice care a devenit aplicabilă în România din decembrie 2020​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO