Burse - Fonduri mutuale

Salariaţii români au 35% din MedLife, aceasta fiind cea mai mare deţinere dintr-o companie listată la Bursă a fondurilor de pensii Pilon II. În urmă cu trei ani aveau 22%

Salariaţii români au 35% din MedLife, aceasta fiind cea...

Autor: Liviu Popescu

16.08.2022, 09:00 277

♦ Printre ceilalţi acţionari se numără Mihai Marcu (15%), Mihaela Cristescu (14%), Nicolae Marcu (10%) ♦ Aşadar 74% în mâinile fondatorilor companiei şi ale viitorilor pensionari ai României ♦ De la listarea din 2016 încoace MedLife a multiplicat de cinci ori banii investitorilor.

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie în mod obligatoriu cu 3,75% din venitul brut lunar câteva milioane de salariaţi români pentru administrarea privată a economiilor pentru bătrâneţe, au 35% din furnizorul de servicii medicale private MedLife (M), aceasta fiind cea mai mare deţinere dintr-o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, potrivit calculelor realizate de Ziarul Financiar din cele mai recente rapoarte ale fondurilor, cele de la iunie 2022, viitorii pensionari ai României au ajuns la investiţii de 926 mil. lei la compania antreprenorială. Spre comparaţie, în iunie 2021 deţinerea din capitalul social era de 33%, în iunie 2020 de 28%, iar în vara lui 2019 de 22%. Cu alte cuvinte acumulare periodică de acţiuni la furnizorul de servicii medicale private. De ce?

„Medlife este singurul emitent de pe piaţa reglementată a BVB prin care se poate lua expunere pe industria spitalelor private din România care a avut rate ridicate de creştere în ultimii ani. Compania a reuşit să continue cu succes strategia de consolidare a cotei de piaţă prin achiziţii şi în acelaşi timp a beneficiat de contextul de piaţă generat de pandemia COVID-19“, spune un administrator de fonduri pentru ZF. Cu alte cuvinte sectorul în care activează şi politica agresivă de achiziţii sunt principalii factori care au stat la baza acumulării de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO