Burse - Fonduri mutuale

Salvarea bursei, cumpărarea în marjă şi vânzarea în lipsă, privită destul de reţinut de brokeri

Salvarea bursei, cumpărarea în marjă şi vânzarea în...

Autor: Liviu Popescu

30.05.2016, 00:08 1130

Dacă normele de aplicare vor fi simple, brokerii se aşteaptă la creşterea lichidităţii pe piaţă odată cu noile decizii ale BVB şi la temperarea mişcării volatile a preţului acţiunilor.

Vânzarea în lipsă ar putea să ofere investitorilor un serviciu important, prin identificarea ac­ţiunilor supraevaluate şi co­rec­tarea preţurilor greşite. De asemenea, măsura, dacă va fi corect imple­mentată, va duce la creşterea lichidităţii şi la un interes mai mare din partea fondurilor lo­cale să participe la acest nou sistem, consideră brokerii chestionaţi de ZF.

„Testele empirice dovedesc că odată cu posibilitatea de a vinde în lipsă, randamentele acţiunilor sunt mai puţin volatile şi lichiditatea acestora creşte semnificativ“, a afirmat Alexandru Chiriluş, broker la SSIF Inter­ca­pital Invest.

BVB a decis săptămâna trecută să aprobe operaţiunile de vânzare în lipsă şi cumpărare în marjă, elemente posibile în majoritatea pieţelor dezvoltate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO