Burse - Fonduri mutuale

Şantierul Naval Constanţa a realizat în primul semestru 16% din investiţiile pe 2016

Şantierul Naval Constanţa a realizat în primul...

Autor: Liviu Popescu

01.09.2016, 00:00 367

Şantierul Naval Constanţa (SNC), constructor de nave şi structuri plutitoare, a finalizat şi pus în funcţiune investiţii de 3,5 mil. lei în primul semestru din cele aproximativ 22 mil. lei cât are programată compania constănţeană pentru 2016. „În semestrul II activitatea de construncţii se va axa pe finalizarea proiectului 606-tanc de produse petroliere de 9000 tdw şi pe lansarea în fabricaţie a primei nave din proiectul MAXMR1 tanc de produse petroliere de 41.000 tdw“, menţionează compania.

Şantierul Naval Constanţa a avut în primul semestru un profit net de aproape 13 mil. lei, faţă de 0,6 mil. lei în primele şase luni din 2015. Cifra de afaceri a companiei a fost de 92 mil. lei, în creştere anuală de trei ori.

„Cifra de afaceri a fost realizată din activitatea de construcţii noi (prin livrarea în luna aprilie către client a unei nave suport pentru activitatea offshore) şi din activitatea de reparaţii nave“. Compania este listată pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO şi are 55 mil. lei capitalizare. La cea mai recentă şedinţă cu titluri SNC, pe de 29 august. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO