Burse - Fonduri mutuale

Şantierul Naval Orşova încheie încă două contracte, de 5,2 mil. euro, pentru construcţia unor nave fluviale care vor fi livrate în Olanda

Şantierul Naval Orşova încheie încă două contracte,...

Autor: Roxana Rosu

10.06.2021, 10:35 279

Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO), producător de nave fluviale controlat în proporţie de 91,2% de trei SIF-uri, a anunţat joi la Bursă că a încheiat două contracte în valoare totală de 5,22 milioane euro pentru construcţia a două nave fluviale care vor fi livrate în Olanda.

Cele două contracte au fost încheiate pe 8 iunie, respectiv 9 iunie, cumpărătorii fiind companiile  Rensen-Driessen Shipbuilding B.V. şi TEAMCO Shipyard B.V.

Cele două nave trebuie să fie livrate anul viitor, la Rotterdam.

Şantierul Naval Orşova a mai semnat două contracte similare, de 3,6 milioane euro, la începutul lunii iunie, tot cu compania olandeză Rensen-Driessen, termenul de livrare pentru cele două nave fiind tot 2022.

Şantierul Naval Orşova a raportat anul trecut un profit net de 4,7 mil. lei, în creştere cu 45,2% faţă de rezultatul din 2019, la venituri operaţionale totale de 73 mil. lei, plus 9,4%, arată calculele ZF pe baza raportului preliminar publicat la Bursă.

Compania are 82 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 49,99% de SIF Transilvania (SIF3), în timp ce SIF Oltenia (SIF5) deţine 28% din acţiuni, iar SIF Muntenia (SIF4) are 13,2% din capitalul social.

Acţiunile SNO înregistrează o creştere de 95% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,8 milioane lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO