Burse - Fonduri mutuale

Saxo Bank: Preţul cafelei a crescut cu 25% în ultima lună la burse, pe fondul rezervelor limitate pentru 2019-2020

Saxo Bank: Preţul cafelei a crescut cu 25% în ultima...

Autor: Roxana Rosu

25.11.2019, 10:11 254

Preţul cafelei Arabica a crescut cu 25% în ultima lună e bursele internaţionale, pe măsură ce perspectiva pentru un deficit al rezervelor pentru 2019-20 a început să intre în atenţie, potrivit unei analize Saxo Bank şi Bloomberg,

”Fruntaşa săptămânii trecute a fost cafeaua Arabica, aceasta a avut parte de cea mai mare redresare, timp de două zile, din ultimii patru ani. În ultima lună, a crescut cu 25% pe măsură ce perspectiva pentru un deficit al rezervelor pentru 2019-20 a început să intre în atenţie”.

Timp de mai multe luni, cafeaua a fost una dintre cele mai favorizate mărfuri pentru poziţiile short ale fondurilor de acoperire dat fiind randamentul pozitiv rezultat în urma deţinerii şi rulării o poziţie short pentru contracte futures.

Cu toate acestea, randamentul rulat pe un an a scăzut acum la sub 10% de la un vârf de peste 16% la începutul anului. Evoluţia pozitivă viitoare depinde dacă fondurile abandonează strategia şi încep să acumuleze p poziţie long pentru prima dată de la începutul anului 2017.

În acelaşi timp, aurul a adoptat o abordare „aşteptăm şi vedem” tranzacţionându-se într-un interval între 1450$/uncie şi 1480$/uncie. Aceasta în timp ce fluxul ştirilor e când rece, când cald cu privire la perspectiva unui acord comercial.

Între timp, argintul, care beneficiază de posibilitatea unei perspective mai limitate, a reuşit să recupereze puţin terenul pierdut în raportul aur-argint, care măsoară valoarea unei uncii de aur în uncii de argint, ajungând la un minim pe două săptămâni, la 85,5.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO