Burse - Fonduri mutuale

De ce scad bursele externe şi cât o să mai urmeze Bursa românească trendul negativ? Tranzacţiile cu acţiuni au fost miercuri în sumă de 95,9 mil. lei, de peste două ori mai mari faţă de rulajul mediu zilnic

Mihai Chişu, analist pe piaţa de capital: Pe măsură ce ştirile pozitive îşi vor face loc ca urmare a tratării cu succes a acestui virus, este de aşteptat ca sentimentul de panică să dispară, o reacţie inversă, pozitivă, fiind foarte probabilă.

Mihai Chişu, analist pe piaţa de capital: Pe măsură ce ştirile pozitive îşi vor face loc ca urmare a tratării cu succes a acestui virus, este de aşteptat ca sentimentul de panică să dispară, o reacţie inversă, pozitivă, fiind foarte probabilă.

Autor: Tibi Oprea

27.02.2020, 11:50 2179

Bursa de Valori Bucureşti a scăzut miercuri cu 0,76%, pentru a cincea şedinţă consecutiv, la 9.704,8 puncte, evoluţie reflectată prin prisma indicelui principal BET şi determinată în principal de scăderea acţiunilor Bursei de Valori Bucureşti (minus 2,95%), Electrica (minus 2,83%) şi Transgaz (minus 2,39%), arată datele BVB.

La polul opus, o singură acţiune din prima ligă bursieră a înregistrat creştere, respectiv Sphera Group, de 2,69%, în timp ce acţiunile Băncii Transilvania au rămas la acelaşi preţ cu cel din şedinţa precedentă. Bursa românească a preluat la rândul ei în ultimele zile trendul burselor externe, care sunt amplu influenţate de COVID-19, spune analistul Mihai Chişu la solicitarea ZF, care afirmă că propagarea virusului în toate economiile mari ale lumii influenţează negativ bursele prin prisma a doi factori.

„Primul factor, cel care se resimte cel mai acut şi generează volatilitate generalizată este de natură sentimentală şi îşi are originea în nesiguranţa şi incertitudinea ce conturează acest virus şi efectele sale în plan social. Al doilea factor care influenţează preţul acţiunilor ţine de modul în care acest virus poate afecta viaţa economică a unei companii şi finalmente profitabilitatea acesteia. Rezultatele aferente T1/2020 vor oferi o imagine mult mai clară a acestor influenţe, în clipa de faţă existând un consens moderat că societăţile suferă deja direct sau indirect din cauza acestui virus“, consideră Mihai Chişu, analist pe piaţa de capital.

El spune că bursa românească va evolua în siajul marilor burse, fiind influenţată atât ca sentiment de acestea, dar şi prin fluxurile financiare generate de investitorii străini prezenţi şi în bursa locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO