Burse - Fonduri mutuale

Scăderi pe burse la începutul săptămânii: din nou temeri dinspre est

Scăderi pe burse la începutul săptămânii: din nou...

Autor: Liviu Popescu

15.02.2022, 00:05 341

Luni după-amiază bursele euro­pene erau pe minus, precum 2,3% pentru Frankfurt, 2,6% pentru Paris, 2,2% pentru Viena, iar peste ocean Wall Street deschisese pe minus 0,7% în condiţiile în care noi avertismente ale FED privind ritmul de înăsprire monetară au redus din avântul unei reveniri care a urmat comentariilor care sugerau că războiul dintre Rusia şi Ucraina nu este iminent.

După o deschidere pe un roşu puternic, spre 3% în primele minute de tranzacţionare şi din nou cu platforme cu probleme, la fel ca în urmă cu două săptămâni, Bursa de Valori Bucureşti înregistra ieri aproape de închidere o scădere de 1,8% pe tranzacţii totale de circa 100 mil. lei. Banca Transilvania avea o scădere de 1,7%, într-o zi în care declinul ajunsese chiar şi la 4%, BRD minus 2,3%, MedLife minus 5%, One United minus 2,6%. Volatilitatea nu mai era acelaşi nivel ca de dimineaţă, aspect reflectat în ordinele puse la vânzare, arată datele ZF.

„Dacă până acum investitorii nu luau în calcul aproape deloc efectele con­flictului din Ucraina, acum încep să încorporeze acest risc po­tenţial. Totuşi am mai avut tensiuni similare în trecut, iar cei care şi-au păstrat calmul au ieşit câştigători în final“, spune Adrian Cojocar, di­rector general adjunct al Patria Asset Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO