Burse - Fonduri mutuale

Scăderi pe linie. Wall Street cade pe fondul tensiunilor comerciale dintre SUA şi China

Business internaţional

Wall Street a înregistrat scăderi, cu indicele Dow Jones în scădere cu 0,8%

Wall Street a înregistrat scăderi, cu indicele Dow Jones în scădere cu 0,8%

Autor: Tibi Oprea

30.05.2019, 00:03 367

Wall Street a înregistrat scăderi în şedinţa de miercuri, cu indicele S&P 500 care a deschis la minimul ultimelor peste două luni şi a scăzut cu 0,7% sau 20 de puncte, cu indicele Dow Jones în scădere cu 0,8% sau 200 de puncte, şi cu minus 0,8% sau 62 de puncte pentru bursa electronică Nasdaq, în contextul în care tensiunile dintre SUA şi China au afectat apetitul investitorilor pentru risc, potrivit In­vesting.com.

China a anunţat că ar putea restricţiona exportul a 17 ele­mente rare care sunt folosite în producţia echipamentelor high-tech, precum şi a altor bunuri pentru a răspunde taxelor comerciale impuse de Washington, potrivit presei chineze.

„Până ce pieţele nu vor observa semne încurajatoare de partea ambelor părţi, care să poată asigura o înţelegere comercială, acest sentiment negativ şi aversiunea generală faţă de risc cel mai probabil vor continua să pedepsească pieţele de capital globale“, spune Lukman Otu­nuga, analist la FXTM.

Astfel, cele mai mari bănci americane listate au înregistrat scăderi miercuri la New York. Acţiunile JPMorgan Chase & Co. au scăzut cu 0,5%, cele ale Bank of America cu minus 1%, iar Well Fargo a înregistrat minus 0,2%.

Pe Nasdaq, Netflix a scăzut cu 0,8%, iar Advanced Micro Devices (AMD) a scăzut cu 0,7%, în timp ce Uber a înregistrat minus 2% la New York.

Pe partea de mărfuri, contractele futures cu aur au înregistrat o creştere de 0,4%, la 1.281,95 dolari pe uncie troy, în timp ce preţul ţiţeiului a scăzut cu 2,8%, la 57,51 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO