Burse - Fonduri mutuale

Scandalul anului pe bursă: Administratorul SIF Muntenia spune că nu ştie ce s-a hotărât în AGA

Scandalul anului pe bursă: Administratorul SIF Muntenia spune că nu ştie ce s-a hotărât în AGA

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Andrei Chirileasa

17.04.2012, 10:50 2256

Conducerea Muntenia Invest, societatea care administrează SIF Muntenia (SIF4) a anunţat că adunarea generală a acţionarilor (AGA) a avut un cvorum de 20,77%, joi, la a doua convocare, întrunindu-se condiţiile legale, dar nu a publicat şi hotărârile luate de acţionari în AGA.

"La momentul întocmirii prezentului Raport Curent, nu suntem în măsură să informăm investitorii asupra hotărârilor adoptate, acestea nefiindu-ne comunicate de către preşedintele şedinţei AGOA din 12.04.2012", se arată într-un raport redactat vineri, 13 aprilie, de Muntenia Invest, dar publicat pe bursă abia luni dimineaţa.

Citiţi:

► Patronul de la Doraly a devenit cel mai mare acţionar de la SIF 4 Muntenia şi cere socoteală conducerii

Potrivit unor persoane prezente la AGA, acţionarii au respins primele cinci puncte de pe ordinea de zi, respectiv situaţiile financiare pe 2011 şi raportul administratorilor, propunerea de distribuire de dividende şi bugetul pe 2012. Gheorghe Iaciu, unul dintre principalii acţionari ai SIF Muntenia, alături de alţi acţionari, au solicitat revizuirea situaţiilor financiare şi distribuirea unor dividende mai mari, dar şi refacerea bugetului pentru acest an, lucru nemaiîntâlnit până acum la SIF-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO